Novemberkampanje for å nå uforsikrede

Gå til hovedinnhold

Novemberkampanje for å nå uforsikrede

 

Nå i november og desember har vi en kampanje for å belyse konsekvensene ved å ha et uforsikret kjøretøy.

Hvert år får en rekke kjøretøyeiere krav rettet mot seg etter å ha gjort skade med et uforsikret kjøretøy. Noen blir gjeldsslaver - med mange millioner i gjeld.

Har du ikke forsikring? Skaff deg det med en gang eller lever inn skiltene.

Hvorfor har vi laget en kampanje om dette?

Til tross for at det er lovpålagt med ansvarsforsikring finnes det fortsatt rundt 30.000 uforsikrede kjøretøy. TFF jobber på en rekke ulike områder for å redusere antall uforsikrede. Uten forsikring er du ute å kjøre.

Alle kjøretøy med skiltene på skal ha forsikringen i orden.

Historien bak Norges dyreste bil

Nina sitter i bilen med sønnen Adrian på fire år. I det hun skal ta av fra veien, sparker Adrian i setet hennes. Nina skvetter og legger ikke merke til syklisten som kommer opp på siden av bilen. Hun prøver å svinge unna, men treffer. Bilen skjener over i motsatt fil og møter en personbil. Syklisten og personen i bilen blir hardt skadet.

Nina hadde utsatt å forsikre bilen sin. Uten forsikring blir hun dermed økonomisk ansvarlig for alle skadene. Når det endelige erstatningsoppgjøret til de skadde er klart, skylder Nina 11.418.481,-

Det Nina må betale:

Personskader: 7.850.957,-
Advokathonorar: 3.211.906,-
Legeerklæringer og domstolsbehandling: 355.618,-
Erstatningskostnader totalt: 11.418.481,-
 

Historien bak Norges dyreste bil er basert på en sann historie.

 

Les flere historier basert på virkelige hendelser:   

Anonym person.Foto.

Anders: Familiefaren som ble gjeldsslave på to minutter

Anders var en glad familiefar på 44 år. En vinterdag i fjor skulle han bare kjøre en kjapp tur til butikken. Bilen i veibanen foran  bråstoppet, Anders bremset, men det var for sent. I ulykkesbilen foran satt en mor og hennes to barn. Anders hadde ikke forsikret  bilen sin. Det gjorde ham økonomisk ansvarlig for ulykken. Anders  trodde han sparte penger ved å droppe forsikring, men i stedet ble han skyldig 2,4 millioner kroner.

Anonym person.Foto

Aksel: En tur til kiosken kostet Aksel 143.000 kroner

 

Aksel var en typisk 23-åring som nettopp hadde kjøpt sin første bil. En januardag var han litt uoppmerksom i et kryss og kolliderte med en dyr el-bil. Skadene på elbilen var på 120.000 kroner, pluss 23.000 i skader på sin egen bil. Aksel trodde han sparte penger ved å unngå å betale bilforsikringen, men i stedet ble han økonomisk ansvarlig for ulykken.

 

Anonym person.Foto

Karianne: Hytteturen som endte på 800.000 kroner

 

Karianne og kjæresten Tommy skulle kjøre til hytta. Det var høst og det regnet kraftig. Plutselig fikk bilen vannplaning og Karianne mistet kontrollen. Bilen skjenet over i motsatt kjørefelt og de frontkolliderte med en familie på fire. Karianne hadde unnlatt å betale forsikringen sin. Det gjorde henne økonomisk ansvarlig for ulykken, som endte opp med å koste henne 800.000 kroner.

Anonym person.Foto

Erika: En bruktbil til 2,3 millioner kroner

Erika (26) kjøpte seg bruktbil på impuls, og hadde ikke rukket å skaffe seg bilforsikring. På vei hjem med den nye bilen var hun uoppmerksom og krasjet med et eldre par. Paret ble hardt skadet. Da forsikringsselskapet skulle gjøre opp ulykken så de at Erika ikke hadde forsikring. Ulykken endte i et erstatningskrav på 2,3 millioner som Erika måtte betale.

Anonym person.Foto

Kjell: Norges dyreste luftetur

 

Kjell (42) hadde mekka lenge på motorsykkelen og skulle endelig ta den med på luftetur. Sykkelen hadde stått i garasjen i over ett år, så Kjell tenkte ikke på at den skulle ha vært forsikret. Det skulle han tenkt på, for en time senere krasjet han rett i en SUV. Ulykken endte i et erstatningskrav på over 750.000 kroner.

Anonym person.Foto

Linn: Mopeden hun aldri glemmer

Linn (17) skulle kjøre mopeden sin ut fra parkeringsplassen. Plutselig fikk hun høstsola i øynene og la ikke merke til bilen som kom kjørende på veien. Linn kjørte rett inn i bilen og havnet under den. Det gikk heldigvis bra med henne, men siden hun hadde droppa forsikring måtte hun betale alle skader på mopeden og bilen. Det ble på 130.000 kroner.