Skaff deg lovpålagt ansvarsforsikring

Gå til hovedinnhold

Skaff deg lovpålagt ansvarsforsikring

Nesten 28 000 kjøretøy i Norge mangler lovpålagt ansvarsforsikring. Det kan få store økonomiske konsekvenser å mangle forsikring, og i verste fall kan du bli gjeldslave resten av livet. Trafikkforsikringsforeningen (TFF) arbeider for at alle skal ha forsikring på kjøretøyet sitt. Vi er nå ute med en informasjonskampanje i forskjellige kanaler.

Pravda/Good Morning Naug. Katter er gjennomgangsfigurer i denne kampanjen, og svarte katter brukes som symbol siden svart katt over veien ifølge overtro kan bety ulykke.

Kan bli gjeldsslave

Dersom du er uheldig og skader personer eller ting, risikerer du å bli skyldig flere millioner kroner. Også mindre materielle skader kan bli dyre. I verste fall blir du gjeldsslave resten av livet.

Når du kjøper et nytt kjøretøy må du umiddelbart, og før du tar det i bruk eller henter det, skaffe deg ansvarsforsikring hos et forsikringsselskap. Det er lovpålagt.

Gjelder alle registrerte kjøretøy

Ansvarsforsikring dekker skader du forårsaker på deg selv, andre mennesker, kjøretøy, bygninger og andre gjenstander. Ansvarsforsikringen kreves ikke bare for bil, men alle registrerte kjøretøy som for eksempel moped, motorsykkel, snøscooter, ATV, traktor eller andre kjøretøy med skiltene på. Forsikringen må være i orden også hvis kjøretøyet ikke brukes, eller for eksempel bare står i garasjen.

Hvis du ikke har mulighet til å betale ansvarsforsikringen, kan du velge å la kjøretøyet stå og levere inn skiltene for en periode.

Gebyr til uforsikrede kjøretøyeiere

Stortinget har bestemt at eiere av kjøretøy uten ansvarsforsikring må betale et gebyr hver eneste dag kjøretøyet er uforsikret. For personbiler er gebyret 150 kroner i døgnet.

 

Vi er nå på Snapchat

Ved å bruke søkeordene «svart katt» «svart katter» eller «avdeling svarte katter» finner du et utvalg stickers fra vår informasjonskampanje.

Stickersene kan du bruke til å påminne venner og familie som skal kjøpe bruktbil og andre kjøretøy om at det er viktig å ha forsikringen i orden.

Dette er TFF

TFF er en medlemsorganisasjon der alle forsikringsselskaper som tilbyr ansvarsforsikring i Norge er medlemmer. Vår oppgave er blant annet å informere om lovpålagt ansvarsforsikring og kreve inn gebyr fra eiere av kjøretøy som ikke har forsikringen i orden.